Σωστές και λάθος συμβουλές

Σωστές και λάθος συμβουλές για τον υπολογιστή σας

Οι προσωπικοί υπολογιστές (PC) είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου στην σημερινή εποχή. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς τείνουν να ξεχνάμε ότι πρέπει να συντηρούνται και να συντηρούνται σωστά και ολοκληρωμένα αρκετά συχνά. Όλοι αναμένουν να τρέχουν με μέγιστη χωρητικότητα, αλλά δεν ακολουθούν ούτε τις πιο απλές συμβουλές συντήρησης υπολογιστών για να διασφαλίσουν αυτό το επίτευγμα. Ακολουθούν μερικές σωστές και λάθος συμβουλές που είναι σχετικά εύκολο να θυμάστε από τους έμπειρους τεχνικούς Η/Υ της εταιρείας Τεχνικοί Υπολογιστών Αθήνα :

Απενεργοποιήστε με ασφάλεια τον υπολογιστή σας

Πρώτον, μην απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας απευθείας από τον κύριο διακόπτη ή αποσυνδέοντας τον. Πάντα κλείστε όλα τα προγράμματα και μετά απενεργοποιήστε τον σωστά. Η μόνη στιγμή που είναι εντάξει να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή απευθείας είναι εάν η οθόνη παγώνει και ο σκληρός δίσκος δεν ανταποκρίνεται. Αν ο υπολογιστής σας κρέμεται πολύ συχνά, επικοινωνήστε τον από έναν τεχνικό υπολογιστών. Υπάρχει κίνδυνος ανεπανόρθωτης ζημιάς στον υπολογιστή σας κάθε φορά που τον απενεργοποιείτε άμεσα.

UPS (Αδιάλειπτη παροχή ρεύματος)

Μία από τις πιο απλές συμβουλές για άτομα που διαθέτουν υπολογιστή είναι να έχουν UPS. Ένα UPS παρέχει τροφοδοσία στον υπολογιστή σας σε περίπτωση ξαφνικής διακοπής ρεύματος και αυτό διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας δεν θα χαθούν και ότι το σύστημά σας δεν θα διακοπεί. Προστατεύει ακόμη και τον υπολογιστή σας από χαμηλή τάση ή όταν υπάρχουν διακυμάνσεις στην τάση.

Διαχειριστής εργασιών

Εάν το σύστημά σας παγώσει, δοκιμάστε να επαναφέρετε τη λειτουργία πατώντας Ctrl + Alt + Del μαζί πριν από οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα σας μεταφέρει στο διαχειριστή εργασιών από όπου μπορείτε να τερματίσετε τα ελαττωματικά προγράμματα χωρίς να κάνετε ζημιά στον υπολογιστή σας.

Αντίγραφο ασφαλείας δεδομένων

Η απλή συντήρηση του υπολογιστή περιλαμβάνει επίσης την αποθήκευση δεδομένων. Για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας αποθηκεύονται με ασφάλεια, θα πρέπει να έχετε πάντα έναν εφεδρικό σκληρό δίσκο. Μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας να λαμβάνει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ενοχλείτε συνεχώς με αυτό.

Μια καλύτερη επιλογή θα ήταν να πάρετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα αρχεία και τους φακέλους σας και δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για απώλεια δεδομένων σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του συστήματός σας.

Σάρωση δίσκων και ανασυγκρότηση

Η εκτέλεση σάρωσης και η ανασυγκρότηση της μονάδας δίσκου είναι κάτι που πρέπει να κάνετε σε μηνιαία βάση. Εάν είστε πολύ τεμπέλης για να το κάνετε μόνοι σας, θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα που το κάνει για εσάς. Αυτό είναι ένα πολύ απλό βήμα που προχωρεί πολύ στη διατήρηση του υπολογιστή σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

Σκόνη

Βεβαιωθείτε ότι η σκόνη δεν μπαίνει στο πίσω μέρος του υπολογιστή και καλύπτετε τον ανεμιστήρα. Εάν ο αέρας δεν επιτρέπεται να ρέει ελεύθερα μέσω του υπολογιστή σας, θα θερμανθεί και αυτό επιβραδύνει την απόδοση.

Προγράμματα

Εάν δεν έχετε χώρο και πιστεύετε ότι επηρεάζει την απόδοση του υπολογιστή σας, δοκιμάστε να εκτελέσετε μόνο σημαντικά προγράμματα και τα προγράμματα στα οποία εργάζεστε αντί να ανοίξετε τα πάντα ταυτόχρονα. Αυτό θα βοηθήσει στην απελευθέρωση των πόρων του συστήματος και θα κάνει τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο έως ότου μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο.

Αυτές οι απλές συμβουλές συντήρησης υπολογιστών θα συμβάλουν πολύ στην εξασφάλιση ότι ο υπολογιστής σας είναι σε άριστη κατάσταση για το άμεσο μέλλον.

Σωστές και λάθος συμβουλές για τον υπολογιστή σας

Οι χειρότερες συμβουλές που έχουμε ακούσει ποτέ για την επισκευή υπολογιστή

Όταν πρόκειται για την επισκευή φορητών ή προσωπικών υπολογιστών, υπάρχουν σωστές και λάθος συμβουλές! Μερικές από τις σωστές τις διαβάσατε παραπάνω στο άρθρο και μετά υπάρχουν και οι κακές συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι πάνω στο θέμα του υπολογιστή όλοι αγαπούν να παρέχουν συμβουλές. Δυστυχώς όμως, οι περισσότερες από τις συμβουλές είναι αβάσιμες ή δεν θα σας βοηθήσουν.

Δεν πρέπει να παίρνετε σοβαρά κάθε συμβουλή που σας παρέχουν και ο μόνος λόγος είναι ότι θα καταλήξετε να επιδεινώσετε τα πράγματα μόνοι σας παρά να τα επιλύσετε. Παρακάτω θα βρείτε μερικά πράγματα που μπορεί να ακούσετε συχνά που είναι πραγματικά κακό για τον υπολογιστή σας:

Λάθος συμβουλή 1: Πιστεύοντας ότι όλες οι επισκευές σχετίζονται με το λειτουργικό σας σύστημα

Ανεξάρτητα από το αν ο υπολογιστής σας έχει επιβραδυνθεί ή πάσχει από δυσλειτουργίες συνεχώς, δεν είναι σωστό να κατηγορείτε τα Microsoft Windows για αυτό. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην υπάρχει τίποτα λάθος με το λειτουργικό σας σύστημα. Οι ειδικοί τεχνικοί υπολογιστών της εταιρείας Τεχνικοί Υπολογιστών Αθήνα θα σας πουν ότι το λειτουργικό σας σύστημα μπορεί να είναι σε άριστη κατάσταση και ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μια επιβράδυνση.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους λόγους για επιβράδυνση, διακοπή λειτουργίας ή πάγωμα του υπολογιστή δεν έχουν καμία σχέση με το λειτουργικό σας σύστημα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εδώ είναι να μάθετε τι συμβαίνει με τον υπολογιστή σας. Συνδεθείτε στο διαδίκτυο και βρείτε λογισμικό που θα σαρώσει την υγεία του υπολογιστή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τη βασική αιτία του προβλήματος και να σας βοηθήσουμε να το επιλύσετε μία για πάντα.

Λάθος 2: Η χειροκίνητη ή προγραμματισμένη συντήρηση μπορεί να αποτρέψει προβλήματα συστήματος

Όταν τα πράγματα αρχίζουν να πάνε στραβά, το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται στον υπολογιστή σας είναι η απόδοσή του. Η ρύθμιση μητρώου ενδέχεται να έχει καταστεί άνευ αντικειμένου ή να έχει σφάλματα. Η μνήμη μπορεί να παγιδευτεί από ορισμένα άπληστα προγράμματα. Τα αρχεία προγράμματος ενδέχεται να διασκορπιστούν στον σκληρό σας δίσκο.

Τα ανεπιθύμητα προγράμματα μπορεί να γλιστρήσουν στο μενού έναρξης. Τα ανεπιθύμητα αρχεία θα δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα πράγματα είναι αναπόφευκτα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα μπορείτε να διορθώσετε με εβδομαδιαία ή ακόμη και καθημερινή συντήρηση.

Εάν δεν μπορείτε να περάσετε 24 × 7 βελτιστοποιώντας το σύστημά σας, αυτός δεν είναι ο τρόπος να πάτε. Η βελτιστοποίηση πρέπει να είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να διορθώνουμε αυτά τα σφάλματα ξανά και ξανά. Πρέπει να βρείτε λύσεις που θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας, αποτρέποντας παράλληλα την απαίτηση επισκευών του συστήματος. Αυτό απλά δεν είναι δυνατό. Έτσι, ενώ η τακτική συντήρηση είναι υψίστης σημασίας, δεν θα σας κρατήσει ασφαλείς.

Λάθος 3: Επισκευή συστήματος για την επιδιόρθωση προγραμμάτων αργής εκτέλεσης

Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα προγράμματα μπορούν να λειτουργούν αργά, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχει σχέση με το σύστημά σας. Το γεγονός είναι ότι όταν ένα σύστημα λειτουργεί αργά, είναι απλώς και μόνο επειδή το πρόγραμμα δεν διαθέτει επαρκείς πόρους συστήματος για να τρέξει με τον τρόπο που υποτίθεται.

Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό συμβαίνει επειδή το σύστημά σας δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να εκτελέσει αυτά τα προγράμματα και όχι επειδή κάτι δεν πάει καλά με αυτό. Ανεξάρτητα από την επισκευή που πραγματοποιείτε, αυτό δεν θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα.

Τώρα που γνωρίζετε τρία από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν πρόκειται για επισκευές υπολογιστή, γνωρίζετε ακριβώς τι δεν πρέπει να κάνετε την επόμενη φορά που ο υπολογιστής σας εμφανίζει σημάδια προβλήματος. Για ένα, μην πανικοβληθείτε! Δεν είναι οι σκοτεινές εποχές. υπάρχουν βιώσιμες λύσεις. Επικοινωνήστε με τους έμπειρους τεχνικούς υπολογιστών μας όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο 2130 905 891.

Δείτε ενδεικτικές περιοχές εξυπηρέτησης για service υπολογιστών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares